De snabblagade fiskbiffarna är en festlig vardagsrätt. Persikochutney finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl jasminris
400 g sejfilé
1 tsk salt + 0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald + 1 krm svartpeppar
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 msk rapsolja + 1 msk rapsolja

Tillbehör:

2 dl gräddfil
1 dl persikochutney
1 lime

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
2. Mixa sejen med salt, peppar och ägg i en matberedare. Tillsätt grädden och mixa ihop hastigt. Forma färsen till 8 små biffar. Stek dem i 1 msk olja på medelhög temperatur ca 5 min på varje sida.
3. Stek riset i 1 msk olja tills det blir gyllenbrunt. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Servera fiskbiffarna med ris,  gräddfil, persikochutney och limeklyfta.

Ca 390 kcal per portion, 20 g fett, 26 g protein, 27 g kolhydrater