Om du använder fryst fisk vätskar den sig lite, tillsätt då mer majsstärkelse eller ägg som binder.

För 4 personer

Ingredienser

Fiskbiffar med quinoa och limesås

600 g vit fiskfilé, t.ex torsk eller sej, MSC- eller Kravmärkt
1 msk pressad lime
2 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk rosépeppar,
1 tsk salt
3 dl quinoa, gärna tricolore
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk rapsolja

Limesås

2 dl laktosfri turkisk yoghurt
1 lime, rivet skal
1/2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

1 lime i klyftor

30 min

Fiskbiffar med quinoa och limesås

 

1. Skär fisken i bitar och lägg i en matberedare med limesaft, majsstärkelse, krossad rosépeppar och salt. Mixa snabbt ihop och forma till 12 platta biffar.

2. Skölj quinoan noga i ljummet vatten för att få bort alla bitterämnen. Koka den med buljongtärningen enligt anvisning på förpackningen.

3. Sås: Blanda yoghurten med limeskal, limesaft, salt och peppar.

4. Stek fiskbiffarna i olja ca 2 min på varje sida. Servera med quinoa och limesås.