Blanda i 2 msk Maizena majsstärkelse i smeten om fryst fisk används till biffarna, annars blir de vattniga.

För 4 person(er)

Ingredienser

Fiskbiffar

600 g torsk- eller sejfilé (MSC- eller Kravmärkt)
1 tsk salt
1 ägg
1 dl gräddfil
1/2 knippa dill
2 msk smör

Sås

2 dl gräddfil
3 msk riven pepparot
2 krm salt
1 krm strösocker

Blomkål

1 blomkålshuvud (ca 500 g)
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 knippa dill

Tillbehör

800 g kokt potatis

30 min

1. Blomkål: Bryt blomkålen i små buketter. Koka upp vatten, socker, vinäger och salt i en kastrull. Lägg i buketterna och låt koka ca 2 min. Låt blomkålen kallna i lagen. Grovhacka dillen.

2. Sås: Blanda gräddfil, pepparrot, salt och socker.

3. Skär fisken i mindre bitar. Mixa den slät i matberedare tillsammans med salt. Tillsätt ägg och gräddfil och mixa slätt. Hacka dillen och blanda ner den i färsen. Forma färsen till släta biffar.

4. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Låt blomkålen rinna av och blanda den med dillen.

5. Servera de nystekta fiskbiffarna med blomkål, sås och potatis