Fiskbiffar med peppar­rotssås och picklad blomkål

Blanda i 2 msk Maizena majsstärkelse i smeten om fryst fisk används till biffarna, annars blir de vattniga.

30 min

1. Blomkål: Bryt blomkålen i små buketter. Koka upp vatten, socker, vinäger och salt i en kastrull. Lägg i buketterna och låt koka ca 2 min. Låt blomkålen kallna i lagen. Grovhacka dillen.

2. Sås: Blanda gräddfil, pepparrot, salt och socker.

3. Skär fisken i mindre bitar. Mixa den slät i matberedare tillsammans med salt. Tillsätt ägg och gräddfil och mixa slätt. Hacka dillen och blanda ner den i färsen. Forma färsen till släta biffar.

4. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Låt blomkålen rinna av och blanda den med dillen.

5. Servera de nystekta fiskbiffarna med blomkål, sås och potatis

Recept från