En snabblagad och smal rätt. Fiskbiffarna är godast nystekta med krispig gurksallad.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g fiskfilé, t ex sej
1 tsk salt
1 tsk tandooripasta (Rajah)
2 msk rapsolja

Sallad:

150 g gurka
100 g morötter
2 msk lime pressad
2 tsk strösocker
0,5 tsk salt

Tillbehör:

3 dl ris okokt

1. Börja med salladen eftersom den blir godast om den får stå en stund. Skala och skär gurkan i tunna skivor. Skala och skär eller hyvla morötterna så tunt som möjligt. Blanda gurka och morot i en skål med limesaft, socker och salt.
2. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg i en matberedare. Blanda ner salt och tandooripasta. Blanda snabbt till en finfördelad massa. Forma 8 jämnstora biffar.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbiffarna på medelvärme ca 3 min på varje sida. Servera dem med gurksallad och kokt ris.

Ca 460 kcal per portion,
10 g fett, 36 g protein, 54 g kolhydrater