I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Lyxigt krämig gryta med blåmusslor, lax, kräftstjärtar och torsk.

För 4

Ingredienser

1 kg blåmusslor
400 g lax
200 g torsk
1 burk kräftstjärtar
5 gulbetor
100 g smör
3 schalottenlökar
2 dl vitt vin
3 fänkål
3 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 påse saffran
2 lagerblad
1 stjärnanis
1-2 citroner
1 bit pepparrot
neutral olja
dill
salt & peppar
  1. Skölj och rensa musslorna i kallt vatten. Kasta bort de som inte stänger sig när man knackar lätt på skalet eller är skadade.
  2. Dela fiskarna i jämnstora kuber. Salta och peppra.
  3. Skala och dela gulbetorna på fyra, koka de mjuka i lättsaltat vatten. Ställ åt sidan.
  4. Skala och dela schalottenlöken i mindre bitar. Sautera löken i olja utan att ta färg. Tillsätt de avrunna blå musslorna och det vita vinet. Koka det i 3 minuter med lock på eller tills musslorna har öppnat sig. Sila av musslorna och spara vätskan.
  5. Ansa och dela fänkålen i jämnstora bitar. Fräs den i en gryta med smör på medelhög temperatur. Tillsätt musselspadet, Bong Touch of Taste Fiskfond, grädde, mjölk och kryddorna. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning.
  6. Tillsätt fisken och musslorna, låt sjuda i 2-3 minuter eller till fisken är färdig kokt. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  7. Slunga gulbetorna i brynt smör, smaka av med flingsalt, citronskal och pepparrot.
Fler recept med: Bong Touch of Taste, Fisk, Gryta, Promotion