Fisk- och skaldjursspett med het pumpasallad

Fiskspetten är lätta att variera efter egna önskemål. I stället för färska havskräftor kan du ta frysta scampi och den som inte vill ha pilgrimsmusslor kan välja en vit fast fisk istället.

1. Skär pumpaköttet i tärningar och koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt dem rinna av samt kallna. Blanda dem med rödlök, pepparfrukt, ingefära, lime, socker, salt och mynta. Låt stå svalt ca 30 min före servering.
2. Sätt ugnen på 225° grill. Skär laxen i 2 cm stora kuber, halvera pilgrimsmusslorna och skala havskräftsstjärtarna. Trä upp på spett och pensla runtom med olja.
3. Strö på salt och stek spetten ca 1 min på varje sida i en grillpanna.
Lägg över på ett ugnssäkert fat tillsammans med havskräftsklorna och grilla färdigt i ugn ca 2 min.
4. Servera spetten med pumpasallad och ris eller couscous kokat med saffran. Garnera med havskräftsklor och mynta.

Recept från