Fisk- och skaldjurspaté

Med en matberedare går det lätt att blanda smeten till fisk- och skaldjurspatén. Se till att alla ingredienser är riktigt kalla.

1. Sätt ugnen på 150°. Ställ in en långpanna med vatten i nedre delen av ugnen. Mixa fiskfiléer och kräftstjärtar till en fin färs i matberedare tillsammans med saltet. Blanda i peppar och ägg. Tillätt grädde och citronsaft i en tunn stråle under mixning. Lägg i citronskal och örter.
2. Fördela smeten i små smorda portionsformar à 1–1 1/2 dl eller i en stor form. Strö över sesamfrön. Ställ formarna i vattenbadet. Tillaga 30 min–1 timme beroende på formarnas storlek. Låt patén kallna.
3. Blanda creme fraiche med rom. Servera till patén.

Tips!
Det är gott att smaksätta färsen med några droppar konjak eller vitt vin.

Recept från