Här är en burgare som påminner om de av amerikanerna så älskade crabcakes.

För 4 st

Ingredienser

170 g kräftstjärtar kokta, skalade
300 g vit fiskfilé
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm dillfrö
2 msk dill finhackad
1 ägg litet
2 msk smör

Löjromsdressing:

4 msk löjrom
1,5 dl lätt crème fraiche
2 msk gräslök hackad

Servering:

4 vitt bröd skivor
150 g sparris lättkokt, späd
4 citronklyftor

1. Spara några kräftstjärtar till garnering. Mixa resterande kräftstjärtar och fisken grovt.
2. Blanda det med salt, peppar, dillfrö, dill och ägg.
3. Forma 4 burgare.
4. Blanda löjrom, lätt creme fraiche och gräslök till dressingen.
5. Smörstek burgarna över medelvärme 4–5 min på varje sida.
6. Servera dem på bröd med sparris. Häll över löjromsdressing och toppa med kräftstjärtar. Servera med sallad och citron.