Fisk och romanesco kokas i en smakrik och kryddig kokossås. Servera jasminris till och pressa över lite lime.

För 4 personer

Ingredienser

600 g sejfilé eller annan vit fisk
0,5 tsk salt
2 vitlök klyftor, finhackade
400 ml kokosmjölk
1 röd spansk peppar
1,5 msk ingefära finhackad, färsk
2 msk citrongräs finhackat
2 msk fisksås
1 tsk sambal oelek
200 g fryst romanesco (Signum)

Till servering

jasminris, limeklyftor

Gör så här:

1. Salta fisken. Koka ihop kokosmjölk, ingefära, vitlök, citrongräs, fisksås och sambal oelek i en stor kastrull 2-3 min.
2. Halvera och vik filéerna dubbelt. Om det är till buffé, se till att det blir bitar så att det räcker till alla. Lägg ner fisken och fryst romanesco. Låt koka under lock 7-8 min beroende på fiskens tjocklek. Skiva pepparfrukten och strö den över fisken.
3. Servera med jasminris och limeklyftor.