Creme fraiche-såsen serveras kall på bilden men det går lika bra att servera den varm. Värm den då i en kastrull vid servering. Det går bra att använda vanliga hokifiléer om man inte hittar ryggfiléer.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 ryggfiléer av hoki eller annan vit fast fisk (á 130 g)
2 fänkål (400 g)
200 g broccolibuketter färska
100 g purjolök 1/2 st
200 g tomater 2 stora
0,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 dl vatten

Dragon-creme fraiche

1 dl crème fraiche 15%
1 msk färsk dragon (eller 1 tsk torkad)
1 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Tillbehör

60 g baguette
60 g baguette

1. Tina fisken om den är fryst.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Skölj, ansa och dela fänkål, broccoli och purjolök i bitar.
Sjud fänkålen i lättsaltat vatten 5-10 minuter, ta upp och låt rinna av. Sjud broccolin ca 5 minuter och purjolöken ca 3 minuter.
4. Halvera tomaterna. Lägg fisken i en ugnssäker form med delade tomaterna och de kokta grönsakerna runt om. Hetta upp vatten och lös upp buljongtärningen. Häll buljongen över fisk och grönsaker och tillaga i ugn ca 20 minuter.
5. Blanda ihop ingredienserna till dragon-creme fraiche och servera den till fisken och grönsakerna.
Servera baguette till.