Fisk med grönsaker i ugn

Creme fraiche-såsen serveras kall på bilden men det går lika bra att servera den varm. Värm den då i en kastrull vid servering. Det går bra att använda vanliga hokifiléer om man inte hittar ryggfiléer.

1. Tina fisken om den är fryst.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Skölj, ansa och dela fänkål, broccoli och purjolök i bitar.
Sjud fänkålen i lättsaltat vatten 5-10 minuter, ta upp och låt rinna av. Sjud broccolin ca 5 minuter och purjolöken ca 3 minuter.
4. Halvera tomaterna. Lägg fisken i en ugnssäker form med delade tomaterna och de kokta grönsakerna runt om. Hetta upp vatten och lös upp buljongtärningen. Häll buljongen över fisk och grönsaker och tillaga i ugn ca 20 minuter.
5. Blanda ihop ingredienserna till dragon-creme fraiche och servera den till fisken och grönsakerna.
Servera baguette till.

Recept från