Jag brukar föredra att använda hönsbuljong till såsen men naturligtvis går det också bra med fiskbuljong. Citronmeliss ger en pigg och Fräsch smak.

För 2 personer

Ingredienser

2,5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 g sejfilé eller annan vit fisk
1 kruka citronmeliss
1,5 msk pressad citronsaft
2 tsk potatismjöl + 2 msk kallt vatten

Tillbehör

1 dl ris att koka
200 g sockerärter
1 tsk olivolja

Fisk med citronmelissås

 

1. Koka upp vattnet i en låg, vid kastrull. Smula i buljongtärningen, koka upp och lägg i fisken. Låt den sjuda på svag värme ca 3 minuter eller tills den är genomkokt. Tag upp torsken med hålslev.
2. Hacka citronmelissen (tag bort de grövsta stjälkarna). Lägg i den i buljongen och tillsätt citronsaft. Rör ut potatismjölet i vattnet och red såsen med blandningen. Ge såsen ett uppkok och häll den över fisken.
3. Woka sockerärterna i olivoljan i en stekpanna och servera till torsken tillsammans med kokt ris.

Fler recept med: Fisk, Smalt