Ett lyxigt mos till vardags med bacon och rödlök. Baconets rökta smak passar utmärkt till fisken.

För 4 personer

Ingredienser

600 g fiskfilé t ex sej eller hoki
2 tsk salt
1 kg potatis
140 g bacon strimlat
1 rödlök finhackad
1 knippa persilja finhackad
2,5 dl mellanmjölk
300 g brysselkål fryst

30 minuter

Fisk med bacon- och rödlöksmos – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fiskfiléerna på ett ugnssäkert fat. Strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
  3. Stek bacon och lök, utan extra matfett.
  4. Mosa potatisen med en elvisp. Tillsätt mjölken. Vispa till ett luftigt mos. Blanda i bacon, lök och hälften av persiljan. Krydda med 1 tsk salt. Tillaga brysselkålen enligt förpackningens anvisning.
  5. Servera fisken med mos och brysselkål. Strö över persilja.