För 4 personer

Ingredienser

0,75 kg blåmusslor
3 vitlöksklyftor
2 msk olja eller smör
2 dl torrt vitt vin
1 dl färsk timjan
600 g fiskfilé t ex gös, torsk eller lax
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:

baguette eller kokt ris

Gör så här:

  1. Borsta musslorna rena i kallt vatten. Kasta musslor som inte stänger sig eller som är trasiga.
  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja eller smör i en stor kastrull.
  3. Häll på vinet och lägg i musslorna och halva mängden timjan. Låt musslorna koka under lock 3-5 minuter tills de öppnar sig.
  4. Ta upp musslorna och plocka bort ena skalhalvan.
  5. Skär fisken i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Stek dem någon minut på varje sida i olja eller smör.
  6. Häll på musselbuljongen och låt fisken bräsera på svag värme under lock 3-4 minuter beroende på tjocklek. Lägg upp musslor och fisk i djupa tallrikar. Lägg på färsk timjan och slå över buljongen.
Fler recept med: Övrigt