Använd gärna två sorters fisk. Lagom blir ett paket fryst sej eller torsk och en bit av den praktiskt frysta laxen i portionsbitar för fyra personer.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 pkt fryst sej eller torsk (400 g)
1 fryst lax portionsbit (ca 140 g)
5-6 salladslökar
1 tsk salt
3 msk vispgrädde eller mellangrädde
1 äggula
2 msk potatismjöl

Tillbehör:

kokt potatis, kall sås av gräddfil smaksatt med smörgåskrasse

1. Sätt ugnen på 175°. Skär den tinade fisken utan skinn i drygt 1 cm stora tärningar. Blanda dem i en skål med fint strimlade salladslökar, salt, grädde, äggula och potatismjöl.
2. Häll fiskblandningen i en väl smord ugnssäker långsmal
form, ca 1 1/2 liter, och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
3. Låt fisken svalna något. Stjälp upp den och skär skivor med en vass kniv. Servera med kokt potatis och kall sås.