Fish tacos

Recept på fish tacos. Servera eventuellt med avokado och algchips. På Hawaii används ofta fisken mai mai till fisktacos. Här använder vi rimmad torskrygg.  

För 8 personer:

Ingredienser

800 g torskrygg
150 g rödkål
80 g sallad
2 msk salt
1 liter vatten
2 msk smör
svartpeppar nymald eller chiliflakes

Chilisås:

1 lime
1,5 dl sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
2 dl majonnäs
2 krm salt

Tillbehör:

8 tortillabröd medelstora

20 minuter + 30 minuter rimmning

Gör så här:

  1. Skär torsken i åtta bitar. Blanda salt och vatten till en rimlag. Lägg i fisken och låt rimma ca 30 min.
  2. Sås: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ingredienserna till såsen.
  3. Finstrimla rödkål och sallad. Stek eller grilla fiskbitarna på båda sidor i smör ca 3 min på varje sida. Krydda med peppar.
  4. Stek tortillabröden i en torr stekpanna. Lägg på rödkål och sallad. Fördela fisk och dressing ovanpå.

Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström