Filorutor med ägg och fetaost

Täck filodegen med en fuktig handduk under tiden du gör filorutorna så att den inte torkar.

1. Sätt ugnen på 175°. Olja en ugnsform, max 20 x 30 cm.
2. Lägg 1 dubbelvikt filoark i botten. Pensla med olja och lägg på ett dubbelt ark till.
3. Grovhacka fetaosten och blanda hälften med 4 lätt vispade ägg och 1 tsk oregano.
4. Bred fyllningen över filodegen.
5. Lägg 3 dubbla filoark, varav de två första är lätt penslade med olja, ovanpå fyllningen.
6. Bred andra halvan fyllning ovanpå och lägg tre dubbla filoark, samtliga penslade med olja, ovanpå.
7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt pajen svalna.
8. Stjälp upp pajen och skär den i 3–4 cm stora kuber. Garnera med oregano.

Recept från