Filopaj med feta

Bred ut hela packen filodeg på plant underlag och pensla arken med smör enligt receptet.

1. Tina filodegen. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
2. Fyllning 1: Halvera squashen på längden. Skrapa ur kärnorna med en liten sked. Skär halvorna i tunna skivor. Skala, halvera och skiva löken tunt.
3. Värm hälften av oljan i en stekpanna. Fräs squash, lök och kryddor i omgångar på medelgod värme under omrörning 8-10 minuter.
4. Fyllning 2: Dela fetaosten i mindre bitar. Kör fetaost, crème fraiche och ägg i matberedare till en jämn kräm.
5. Pensla botten på en ugnslångpanna, 30×40 cm, med smält smör. Pensla och lägg 1 filodegsark i botten. Lägg 1 till ovanpå. Bred 1/3 av ostkrämen ovanpå, och lägg sedan 2 filoark till med smör emellan, ovanpå. Därpå läggs hälften av grönsaksfräset, 2 filoark, ost, 2 filoark, grönsaker, 2 filoark, ost och till sist 2 filoark som penslas med smör även ovanpå.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt den svalna något och skär den sedan i t ex 12 st dm-stora fyrkanter.

Recept från