Filmjölkslimpa

En enkel deg, bara att röra ihop. Brödet är godast nybakat.

Ingredienser 2 bröd

3 dl vetemjöl
2 msk bikarbonat
2 dl grahamsmjöl
2 dl mörk sirap
1 l filmjölk
3 msk brödkryddor
2 dl vetekli
3 dl grovt rågmjöl
3 dl rågkross
Färskost
0,5 tsk salt
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk rosmarin, hackad
100 g philadelphia light
Garnering
1 krm svartpeppar, nymald
2 tsk avokadoolja, eller mild olivolja

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda alla ingredienser till
filmjölkslimpan i en bunke. Häll upp i smorda avlånga formar à 1 1/2 liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp på galler och får kallna.
4. Blanda alla ingredienser till färskosten. Lägg upp i en skål och garnera med avokadoolja och svartpeppar.

Recept från