Fläskkött passar extra bra att grilla. Bacon och katrinplommon ger mustighet åt spetten.

För 4 personer

Ingredienser

600 g putsad fläskfilé
1 påse smoked honey-marinad (santa maria)
800 g färskpotatis
2 dl äppelmos lättsockrat
2 msk pepparrot finriven
1 bacon (140 g)
16 katrinplommon kärnfria
1 påse sallad (150 g) blandad

Tillbehör:

riven pepparrot

Filéspett med katrinplommon och pepparrotskryddat äppelmos

 

1. Sätt ugnen på 250°.  Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i hälften av marinaden.
2. Skrubba potatisen. Dela den ev och blanda med resten av marinaden i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
3. Blanda äppelmos och riven pepparrot.
4. Halvera baconskivorna och linda dem runt katrinplommonen. Varva 2 bitar kött och 2 baconrullar på 8 små grillspett av trä. Grilla på grill eller i grillpanna ca 2 min på varje sida.
5. Blanda potatisen med salladen. Servera med de nygrillade spetten, pepparrotsmoset och gärna extra pepparrot.

Ca 580 kcal per portion: 16 g fett, 41 g protein, 67 g kolhydrater