En snabblagad och god rätt med fläskfilé. Vermouth passar utmärkt till fläskkött och kryddkrassen blir vacker och smakar lite pepprigt. Servera med klyftpotatis eller kokt och någon grönsak.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g fläskfilé
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk smör
0,5 köttbuljongtärning
0,5 dl vatten
1 dl vermouth
1 dl vispgrädde
1 kryddkrasse ask

1. Putsa fläskfilen fri från senor.
Skär den i cm tjocka skivor.
Salta och peppra köttet på båda sidorna.
2. Bryn köttet på båda sidorna smör i het stekpanna. Smula över köttbuljongtärningen, häll på vatten, vermouth och låt koka någon minut. Häll i grädden och koka sakta ca 4-5 minuter.
3. Klipp över krassen och servera genast.