Munsbitar med fikon passar perfekt till drinken guldkant eller en stark kopp kaffe.

För 60 tryfflar

Ingredienser

200 g mörk choklad (70 %)
2 fikon mogna färska
0,5 dl vatten
0,5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 tsk smör rumsvarmt
1 tsk whisky
0,5 dl kakao

Fikontryffel

1. Hacka chokladen. Skär fikonen i fjärdedelar. Koka dem med vatten och socker i en kastrull ca 3 min.
2. Sila lagen och blanda den med grädde och smör. Låt koka upp och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt whiskyn. Häll tryffelsmeten i en form täckt invändigt med plastfolie,
ca 12 x 20 cm.
3. Låt tryffeln stå i kylen över natten. Skär den i bitar, ca
1/2 x 1/2 cm. Vänd bitarna i siktad kakao. Förvara tryffeln svalt.