För 4 person(er)

Ingredienser

500 g äggnudlar eller tunn spaghetti
1 l fiskbuljong
saffran
0,5 röd spansk peppar
200 g bläckfisk i ringar
300 g fiskfilé, torsk eller kolja
0,5 tsk salt
300 g frysta räkor med skal
2 tomater
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 dl persilja finhackad
6 kokta havskräftor

Till servering

4 citronklyftor

1. Koka upp fiskbuljongen med saffran och skivad spansk peppar.
Lägg i nudlar eller spaghetti och koka dem mjuka under lock. Sila ner buljongen i en annan kastrull.
2. Koka upp buljongen i kastrullen. Lägg i bläckfisk, koka 10 min under lock och lägg sedan i saltade fiskfiléer i bitar. Sjud ytterligare 4-5 min tills fisken är nätt och jämnt genomkokt. Sila av buljongen och spara den.
3. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en panna och lägg i spaghettin. Fräs några minuter, häll på 1/5 av buljongen (med några skivade spanska pepparbitar i).
Hetta upp, lägg i bläckfisk, fiskbitar och skalade räkor. Strö över persilja, vänd ihop allt och hetta upp. Garnera med hela kokta havskräftor och servera direkt ur pannan med citronklyftor till.