Fetaostpaj

 

Ingredienser 4 - 6 personer

Pajdeg:
100 g smör
1 msk parmesanost
2 dl sojamjöl, dinkelmjöl eller bovetemjöl
Fyllning:
4 st ägg
0,5 st purjolök
1 dl mjölk
valnötter, 1 näve
200 g fetaost
2 dl grädde
50 g oliver, svarta
75 g soltorkade tomater, i marinad
250 g bladspenat
salt och peppar

1 Blanda ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kylskåp i 1 timme. Klä en pajform med degen. Grädda i mitten av ugnen i 13–15 minuter i 200 grader. Fräs lök, spenat och soltorkade tomater.

2 Blanda ägg, mjölk, grädde och kryddor i en skål. Blanda sedan ner den stekta röran. Häll alltsammans över pajskalet. Smula över fetaost, strö över oliver och valnötter. Grädda i ugnen i 25 minuter.

Recept från