Stora fyllda köttbullar som du kan steka helt färdiga i stekpanna eller bryna  snabbt och steka färdiga i ugn. Salladen med tomater och vattenmelon är fräsch till.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2-3 vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad persilja
150 g fetaost
1 msk rapsolja

Melonsallad

500 g vattenmelon
250 g tomater
150 g mâchesallad
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger

Tillbehör

40 g bröd per person

30 min

1.  Blanda köttfärsen med salt, peppar, pressad vitlök och persilja. Skär fetaosten i 12 tärningar.
2. Dela färsen i 12 jämnstora bullar. Platta ut en boll i taget i handflatan och lägg en fetaosttärning  i mitten. Forma färsen runt om så att osten göms i mitten. Gör samma sak med alla bollar.
3. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbullarna ca 3 min så de får färg runt om. Lägg över dem i en ugnssäker form och stek dem färdigt mitt i ugnen, ca 10 min.
4. Sallad: Skala och kärna ur melonen. Skär melon och tomat i bitar och blanda med sallad, salt, peppar, olja och vinäger. Servera köttbullarna varma med salladen och bröd till.

Fler recept med: Övrigt