Fetaostfylld lammentrecôte med ugnsbakad potatissallad

Lammentrecôte fylld med fetaost, rosmarin och bacon – goda smaker tillsammans. Till detta serveras en mild cidersås, ugnsrostad potatissallad och currybönsallad med syrligt äpple.

Fetaostfylld lammentrecôte med ugnsbakad potatissallad

 

1. Lamm: Sätt ugnen på 150°. Finhacka bacon och mjukstek det ca 2 minuter i stekpannan. Ta upp det och låt fettet rinna av. Smula fetaosten. Blanda bacon, ost och rosmarin. Skär en ficka längs med köttet och fyll med ostblandningen.

2. Bind ihop med steksnöre och strö på salt och peppar. Bryn det runt om i smör ca 1 minut i stekpannan. Lägg över det i en ugnssäker form och låt det steka i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills innertemperaturen är 62°. Låt köttet vila. Öka värmen till 225°.

3. Ugnsbakad potatissallad: Skala potatis, rödbetor och rödlök. Skär det i mindre bitar och lägg det i en oljad långpanna. Strö på salt och peppar.

4. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen ca 15 min, tills de är mjuka. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över grönsakerna.

5. Cidersås: Blanda cider, buljongtärning, vatten och grädde i en kastrull. Låt det koka ihop ca 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner det i såsen. Låt koka ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6. Rödvinsreduktion: Blanda balsamvinäger, rödvin och socker i en kastrull och låt koka ihop ca 5 minuter.

7. Currybönssallad: Blanda lätt crème fraiche, honung, curry och salt. Skölj borlottibönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Vänd ner bönor salladslök och äpple.

8. Skär upp lammentrecôten i skivor och servera med cidersås, rödvinsreduktion, potatissallad, rostade grönsaker och bönsallad.

Recept från