Feta- och tomatgratinerad lammytterfilé & olivpotatis

Jag har använt basilikatomater i olja, från Ridderheims, som säljs i lösvikt med självplock. De smakar gott och är inte för syrliga som vissa andra kan vara. Priset är också lägre än de som säljs färdigförpackade. Plocka bara tomaterna utan olja, det följer ändå med lite olja som jag tar med i ostblandningen. Potatisen behöver inte vara varm utan är god ljummen.

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Olivpotatis: Skrapa potatisen och halvera den. Salta och strö på repad timjan. Stek potatisen i en långpanna med olja i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda ner oliverna.
3. Skär filéerna i 4-5 cm breda bitar. Salta, peppra och bryn dem i smör ca 1 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form.
4. Mosa fetaosten. Hacka tomaterna och blanda dem med osten och oljan. Toppa köttet med blandningen.
5. Tärna nektarinerna och strimla löken och blanda samman med rucola.
6. Sätt in köttet ca 10 min i mitten av ugnen tills temperaturen är 60°. Sätt eventuellt in och värm potatisen en stund.
7. Servera köttet nygratinerat med potatis och nektarinsallad.

Recept från