Festliga fyllda bröd

Fina bröd till festen som också går bra att dela upp och frysa in för att användas till vardags. Variera innehåll efter smak. Använd fantasin! Petronella har gjort två varianter av samma bröd. Välj den fyllning du vill ha.

Ingredienser 1 bröd

Grundrecept:
3 msk olja, neutral raps- eller matolja
1 msk honung
50 g jäst
3 tsk flingsalt
12 dl mjöl
5 dl fingervarmt vatten
Fyllning:
Bröd 1:
0,5 dl färsk timjan, hackad
0,5 dl färsk basilika, hackad
1 dl soltorkade tomater, hackade
Bröd 2:
1 dl solrosfrön
1 dl aprikoser, grovhackade

1 Smula ner jästen och blanda med det fingervarma vattnet.
2 Tillsätt olja salt, och honung.
3 Rör ner valfria ingredienser (fyllningen).
4 Blanda ner mjölet.
5 Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa. Som kortast i en timme men degen tål att stå över natten.
6 Vält över på en plåt.
7 Sätt på ugnen på 225 grader.
8 Om du vill dekorera brödet behöver brödet jäsa en stund till på plåten.
9 Grädda i cirka 20 minuter.

Recept från