Fermenterad citrus och ingefärsdryck med vassle

Recept på fermenterad citrus och ingefärsdryck med vassle. Den här drycken är frisk och innehåller nyttiga bakterier för magen. Förbered vasslen dagen före.

20 min + 12 timmar i rumstemperatur + 1 månad

Gör så här:

  1. Häll yoghurten i en sil med silduk över en bunke och låt stå i sval rumstemperatur ca 12 timmar. Spara vasslen. 
  2. Halvera och pressa saften ur citroner och lime. Skala och finriv ingefäran.
  3. Blanda 1 1/2 dl vassle, citrussaft, -ingefära, vatten och socker. Häll upp i flaskor eller en stor glasburk, sätt på lock. Låt stå i rumstemperatur 2–3 dagar. 
  4. Sila bort ingefäran och ställ in drycken i kylen. Låt stå ca 1 månad. Det är viktigt att flaskorna och burkarna desinficerats först och att silduken är riktigt ren, annars kan det bildas mögel. 

 

Recept från