Fattouche, libanesisk sallad med kycklingfiléer

Sumak, en krydda från Libanon, ger den här salladen en lätt syrlig touche. Sumak finns att köpa i butiker med orientaliska varor.

1. Sallad: Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna. Låt brödet svalna och bryt det i små bitar.
2. Skala och finhacka löken och blanda den med sumak. Skär tomater, gurka och paprika i små bitar. Strimla salladen.
3. Sås: Blanda vitlök, persilja, salt och citronsaft i en skål.
4. Vänd ner löken och grönsakerna i såsen. Blanda i brödbitarna inför serveringen.
5. Skär filéerna på längden i 2-3 tunna flata filéer. Pensla dem med olja. Salta, peppra och stek dem i en grill- eller stekpanna under lock 3-4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.
6. Blanda vitlök, citronsaft och koriander och häll över filéerna. Servera genast tillsammans med
salladen.

Recept från