Fattiga riddare

Om du inte får tag på tryffel kan några droppar tryffelolja och hyvlad parmesanost vara ett alternativ.

1. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin.  Fräs den i 25 g smör i en kastrull  tills den mjuknat. Tillsätt 1 1/2 dl grädde och låt den koka in under omrörning ca 3 min.
2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda citronskalet med löken. Tillsätt osten. Krydda med 1/2 tsk salt.  
3. Parmesancrème: Koka upp grädden i en kastrull och sjud tills hälften återstår, ca 5 min. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt osten. Rör tills osten smält. Låt svalna till rumstemperatur.
4. Blanda ägget med 3/4 dl grädde, mjölk och balsamvinäger. Krydda med 1 krm salt.
5. Skär bort kanterna på brödet. Lägg lökkompotten mellan 2 skivor bröd. Vänd bröden i äggsmeten och låt vätskan rinna av ca 1 minut. Stek dem gyllenbruna i 25 g smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida, passa noga så att de inte bränns.
6. Lägg upp de fattiga riddarna på tallrikar och spritsa på parmesancrèmen. Hyvla eventuellt över tryffel. Servera genast.

Recept från