Om du inte får tag på tryffel kan några droppar tryffelolja och hyvlad parmesanost vara ett alternativ.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 skivor el 4 skivor formfranska
3 silverlökar
25 g smör + 25 g smör
1,5 dl vispgrädde + 0,75 dl
1 citron
1 dl parmesanost riven
0,5 tsk salt + 1 krm salt
1 ägg
0,5 dl mjölk
1,5 msk balsamvinäger

Parmesancrème:

1 dl vispgrädde
2 dl parmesanost finriven

Garnering:

ev. färsk tryffel

1. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin.  Fräs den i 25 g smör i en kastrull  tills den mjuknat. Tillsätt 1 1/2 dl grädde och låt den koka in under omrörning ca 3 min.
2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda citronskalet med löken. Tillsätt osten. Krydda med 1/2 tsk salt.  
3. Parmesancrème: Koka upp grädden i en kastrull och sjud tills hälften återstår, ca 5 min. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt osten. Rör tills osten smält. Låt svalna till rumstemperatur.
4. Blanda ägget med 3/4 dl grädde, mjölk och balsamvinäger. Krydda med 1 krm salt.
5. Skär bort kanterna på brödet. Lägg lökkompotten mellan 2 skivor bröd. Vänd bröden i äggsmeten och låt vätskan rinna av ca 1 minut. Stek dem gyllenbruna i 25 g smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida, passa noga så att de inte bränns.
6. Lägg upp de fattiga riddarna på tallrikar och spritsa på parmesancrèmen. Hyvla eventuellt över tryffel. Servera genast.