Fattiga riddare på kanelbulle med apelsinmascarpone och mynta

Recept på fattiga riddare med kanelbulle. Avsluta middagen med extra allt. Ofta görs fattiga riddare på enkelt vitt vetebröd, så med kanelbullar som grund blir det förstås dubbelt så gott.

25 min

Fattiga riddare på kanelbulle med apelsinmascarpone och mynta

 

Gör så här:

1. Apelsinmascarpone: Vispa ihop mascarpone, crème fraiche och florsocker. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i ostsmeten. Skär bort skalet från apelsinen och skär den sedan i små bitar.

2. Fattiga riddare: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och mjöl. Skiva kanelbullarna. Lägg bullskivorna i smeten och låt dra 10 min.

3. Stek bullskivorna i smör på medelvärme i en stekpanna tills de fått fin färg. Blanda ihop socker och kanel och vänd de nystekta bullskivorna i blandningen.

4. Servera med mascarpone, apelsintärningar och strimlad mynta.

Recept från