Salladen passar perfekt på picknicken. Packa sallad, vitlöksstekt pitabröd och sallad var för sig.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 påse blandad sallad (150 g)
400 g blandade tomater gärna olika färger
2 färska lökar
1 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
2 pitabröd
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
0,5 krm nymald svartpeppar
200 g fetaost

Dressing

1 citron rivet skal
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

1. Skölj och riv salladen i grova bitar. Skölj och skär tomaterna grovt. Ansa och strimla löken.
2. Plocka av myntabladen. Blanda sallad, tomater, lök och mynta.
3. Skala och finhacka vitlöken. Bryt pitabröden i mindre bitar. Stek bröden frasiga i olivolja. Salta och peppra. Lägg i vitlöken mot slutet.  Vänd ner brödet i salladen och smula över fetaost.
4. Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla den över salladen.

Ca 420 kcal per portion,
28 g fett 13 g protein, 26 g kolhydrater

Fler recept med: Sallader, Smalt