Samma typ av rullar får man i Egypten, då med blandade hackade nötter i köttfärsen. Färsen kan smaksättas med kanel i stället för koriander.

För 8 rullar

Ingredienser

4 fillodegsplattor
25 g smör smält till pensling

Fyllning:

200 g nötfärs eller lammfärs
1 gul lök klyfta
2 msk olivolja
1 dl bladpersilja hackad
0,5 dl färsk koriander hackad
3 msk ströbröd
1 dl hårdost riven, typ parmesanost
1 äggula
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Finhacka löken. Fräs löken glansig i olja i en panna, blanda i färsen och stek den smulig. Blanda i persilja, koriander, ströbröd, riven ost, äggula och kryddor.
3. Lägg ut en fillodegsplatta, pensla med smält smör och lägg på ytterligare en platta. Täck med plastfolie så att de inte torkar. Gör på samma sätt med de andra plattorna. Skär de dubbla plattorna i bitar. Pensla kanterna med vatten. Fördela fyllningen på degbitarna, vik in ändarna och rulla ihop från långsidan som en rulltårta.
4. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills rullarna är spröda. Servera med pappersservett i handen eller som en kall förrätt med kall yoghurt och en citronklyfta till. Rullarna kan också friteras i het olja.

Fler recept med: Övrigt