Klassisk fastlagsbulle – smakar gott med varm mjölk och kanel

Fastlagsbullen eller semlan äts gärna med varm mjölk och kanel men det går alldeles utmärkt utan.

Annonsen laddas.

Klassisk fastlagsbulle – smakar gott med varm mjölk och kanel

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär av ett lock på bullarna och spara det. Gröp ur dem med en liten ”vass” tesked, så tätt intill kanten du kan komma utan att den går sönder. Ju tunnare kant desto frasigare bulle.
3. Smula ner bullinkromet i en skål och häll i hälften av grädden. Låt stå.
4. Riv mandelmassan på rivjärn och häll sedan ner det i skålen. Blanda om. Späd med mer grädde och blanda till en kladdig smet.
5. Ställ de urgröpta bullarna på en plåt, fyll dem med hjälp av en tesked med smeten och lägg på locken.
6. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter (bullarna är ju färdiga så man får passa så att de inte får för mycket färg). Låt dem svalna något innan de serveras till en god kopp kaffe, eller med varm mjölk
och kanel om man hellre vill det.

Recept från Allt om Mat