Kycklingen smakar väldigt mycket utan att vara stark.

För 4 personer

Ingredienser

Faster Rekhas yoghurtkyckling

1 hel kyckling (ca 1,2 kilo)
1 1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
3 msk smör

Marinad

2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 grön chili, t ex spansk peppar
1 msk riven ingefära
1/2 kanelstång
3 gröna kardemummakapslar
5 kryddnejikor
1 1/2 dl matyoghurt

Tillbehör

basmatiris
mango chutney

15 min + 1 timme marinering + 40 min i ugnen

Faster Rekhas yoghurtkyckling

 

1. Stycka kycklingen i sex delar. Skala lök och vitlök. Mixa alla ingredienser till marinaden i en matberedare eller mixerkanna. Krydda kycklingen med salt och peppar. Blanda den med marinaden och låt stå ca 1 timme i kylen.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form.

3. Häll marinaden i stekpannan och låt den koka ihop under omrörning till en fastare konsistens, ca 5 min.

4. Häll marinaden över kycklingen och stek klart mitt i ugnen, ca 40 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, 70 grader innertemperatur. Servera kycklingen med basmatiris och chutney.