Faster Rekhas yoghurtkyckling

Kycklingen smakar väldigt mycket utan att vara stark.

15 min + 1 timme marinering + 40 min i ugnen

Faster Rekhas yoghurtkyckling

 

1. Stycka kycklingen i sex delar. Skala lök och vitlök. Mixa alla ingredienser till marinaden i en matberedare eller mixerkanna. Krydda kycklingen med salt och peppar. Blanda den med marinaden och låt stå ca 1 timme i kylen.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form.

3. Häll marinaden i stekpannan och låt den koka ihop under omrörning till en fastare konsistens, ca 5 min.

4. Häll marinaden över kycklingen och stek klart mitt i ugnen, ca 40 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, 70 grader innertemperatur. Servera kycklingen med basmatiris och chutney.

Recept från