Fasolakia – vegetarisk böngryta med fetaost

Recept på vegetarisk grekisk gryta med bönor och fetaost. Underbart god böngryta som passar till vardag och fest.

Annonsen laddas.

Vegetarisk gryta med bönor och feta

 

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten 5 min. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av i durkslag.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär bönorna i mindre bitar.
  3. Stek bönor, 1/2 lök och 2 vitlöksklyftor i 2 msk olja under omrörning 2-3 min i en kastrull. Ta upp bönorna i en bunke.
  4. Stek potatisen med resten av löken och vitlöken i 2 msk olja 2-3 min under omrörning.
  5. Tillsätt tomater, vatten, persilja, buljongtärningar, salt och lagerblad.
  6. Blanda ner bönorna och sjud 5-6 min. Tärna fetaosten. Servera fetaost och bröd till böngrytan.

 

Recept från Allt om Mat