Fasanwallenbergare med svartrötter, brynt smör och mandelpotatispuré

Får du inte tag på fasanfärs kan den ersättas med kycklingfärs.

1. Sätt ugnen på 150°. Lägg fasanfärs, salt och äggulor i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt grädden och mixa snabbt till en jämn färs.
2. Forma färsen till 4 stora färsbiffar. Vänd dem i ströbröd.
3. Bryn wallenbergarna i smör på medelvärme ca 2 min på varje sida, tills de fått fin färg. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Tillaga dem ca 15 min, tills innertemperaturen är 65°. Beräkna ca 20 min.
4. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Koka upp smör och mjölk. Pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjölkblandningen och salt. Vispa till en slät puré.
5. Skala svartrötterna och lägg dem i kallt vatten så att de inte missfärgas. Skär svartrötterna i stavar. Stek  på medelhög värme i smör ca 5 min. Höj värmen och stek rötterna tills de fått fin färg och smöret blivit brynt. Blanda ner balsamvinäger och persilja. Salta.
6. Servera fasanwallenbergarna med mandelpotatispuré, svartrötter och det brynta smöret.

Recept från