Färskpotatissallad med pepparrot och senapsört

Recept på färskpotatissallad med pepparrot och senapsört. Koka gärna potatisen en dag i förväg.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

1,5 kilo färskpotatis
400 g lök färsk
1,25 dl rapsolja kallpressad
0,75 dl senap svensk, stark
0,5 dl pepparrot riven
3 msk cidervinäger eller vit balsamvinäger
1 tsk salt

Garnering:

pepparrot
senapsört eller rucola

30 minuter + 1 timme marinering

Färskpotatissallad – gör så här:

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av potatisen och låt kallna.
  2. Skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Ansa och strimla löken.
  3. Vispa ihop olja, senap, pepparrot och vinäger. Krydda med salt. Häll dressingen över potatis och lök. Låt potatissalladen marinera ca 1 timme före servering.
  4. Lägg salladen på ett fat, toppa med pepparrot och senapsört.