Färskpotatissallad med äppelsill och dill

Recept på färskpotatissallad med äppelsill och dill. Grädden är syrad med mjölksyrabakterier och har en rund, lite syrlig smak som passar perfekt till sillen.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g färskpotatis kokt, kall
1 förpackning 5-minuterssill (420 g)
1 äpple syrligt, grönt 
1 kruka dill
3 dl grädde syrad (15%)
1 msk citronskal rivet
1 knippa rädisor
4 ägg
salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Färskpotatissallad med äppelsill och dill

  1. Skär potatisen i grova bitar. Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering.
  2. Blanda grädde, äpple, dill och citronskal. Krydda med
    1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner sillbitar och
    potatis i såsen. Halvera rädisorna och blanda ner dem i salladen.
  3. Lägg äggen i en kastrull. Häll på vatten och koka upp. Koka ca 5 min. Spola i kallt vatten, skala och halvera äggen.
  4. Lägg upp salladen i en skål och lägg på äggen. Garnera med dill. Mal över peppar.

Recept av Ulla Karlström.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!