Små, fina färskpotatisar är riktiga munsbitar, här serverade med en läcker yoghurtdipp.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

Färskpotatisar med fetaost- och myntadipp

16 små färskpotatisar
1 dillkvist
150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
2 msk finhackad mynta
2 krm salt

Garnering

myntablad

25 min

1. Koka upp rejält saltat vatten i en kastrull. Skrubba potatisen väl och lägg den i det kokande vattnet. Om potatisen täcks av vattnet så häll bort lite grann så att potatisarna tittar upp och lägg därefter i dill. Sjud potatisen under lock tills den är mjuk. Låt den rinna av och ånga av.

2. Smula ner fetaosten i yoghurten och blanda ihop med mynta och salt.

3. Klicka ut 16 små klickar fetaost- och myntadipp på ett fat och sätt ner potatisarna i dippen. Sätt tandpetare i potatisarna och garnera med mynta-blad. Servera med resten av dippen.