Recept på färska vårrullar. Servera gärna med små dippskålar 
med japansk soja och sweet chilisås.

För 4 portioner

Ingredienser

2 port glasnudlar
250 g silkestofu, t ex Blue Dragon
1 purjolök, 6 cm av det vita
1 dl tärnad mango, färsk eller fryst
1 röd chilifrukt
3 msk hoisinsås
salt + nymald svartpeppar
8 rispapper

Rättikssallad

1 stor morot
6 cm rättika
3 msk vitvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1 kruka koriander
1/2 msk sesamfrön

30 min

Färska vårrullar – gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten.
  2. Rättikssallad: Skala och strimla morot 
och rättika. Lägg dem i en skål. Blanda vinäger, salt och socker. Tillsätt blandningen till salladen och låt dra 5 min. Grovhacka 
koriandern. Tillsätt den och sesamfröna 
till salladen.
  3. Skär glasnudlarna rakt över, lägg i en skål.
  4. Skär tofun i stavar. Skölj purjolöken, skär av och strimla det vita på längden. Hacka mango-
köttet smått. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt allt till nudlarna. Smaka av med hoisinsås, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Doppa rispapperet hastigt i en skål med vatten så att det mjuknar. Lägg en klick fyllning på varje papper och rulla ihop till en fast rulle. Servera med salladen.