Fräscha munsbitsstora rullar, fyllda med krispiga grönsaker.

För 40 rullar

Ingredienser

Rispappersrullar med mandel

20 stora runda rispapper
2 dl sötmandel
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1/2 kruka koriander
1 morot
1 kålrabbi
1 avokado
1 mango
1/3 purjolök
1/2 kruka mynta
50 g bladgrönt, t.ex ruccola, mangoldskott, mizunasallad och bladspenat

Dippsås

1/2 dl tamarisoja
2 tsk pressad citron
2 torkade aprikoser
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära

1 timme

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandeln mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna. Mixa mandeln grovt med olja, salt och koriander.

2. Skala och finstrimla morot och kålrabbi. Skala, kärna ur och skär avokado och mango i små bitar. Ansa och finstrimla purjolöken. Lägg grönsakerna i en bunke och tillsätt mynta och bladgrönt.

3. Dippsås: Mixa tamari, citronsaft, aprikoser, vitlök och ingefära med mixerstav. Späd eventuellt med vatten om dippen blir för tjock.

4. Fukta en kökshandduk och lägg den på köksbänken. Koka upp vatten och häll det i en vid form. Blöt ett rispapper i vattnet och lägg det på kökshandduken. Lägg på lite mandelröra och grönsaker. Vik ihop till rullar. Skär rulllarna mitt itu, lite på snedden. Lägg dem på ett serveringsfat. Servera med dippen.