Färsk spenatpasta med rökt lax och brysselkål

Recept på färsk spenatpasta med rökt lax och brysselkål. Brysselkål med rökt lax och lite syrlig creme fraiche är en mycket lyckad kombination.

För 4 personer

Ingredienser

400 g tagliatelle färsk med spenat
1 purjolök en bit (10 cm)
250 g brysselkål tinad
300 g lax kallrökt
2 dl crème fraiche lätt
50 g parmesanost färskriven

Tillbehör

dillkvistar
1 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Halvera brysselkålen. Strimla laxen. Fräs purjolök och brysselkål i en släpplätt- panna. Tillsätt rökt lax, lätt creme fraiche och parmesanost.
  3. Låt pastan rinna av och vänd ner i pannan. Garnera med dill och strö över flingsalt.