Sommarens första kantareller smörsteks tillsammans med lite gul lök och serveras till pasta med dillpesto.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g färsk pasta t ex pappardelle
300 g färska kantareller
1 squash (250 g)
2 färska gula lökar
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 påse babyspenat (80 g)
1 dl dillpesto
peppar

Färsk pasta med kantareller och dillpesto – gör så här:

  1. Ansa och skölj kantarellerna. Skiva squashen. Ansa och skär löken i strimlor.
  2. Stek kantarellerna i stekpannan tills all vätska försvunnit. Tillsätt smör och fortsätt steka ca 1 minut. Blanda ner squash och lök och stek ytterligare ca 3 min. Smaka av med salt och peppar
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med svamp, squash och spenat. Servera med en klick pesto. Här hittar du receptet på peston.