Recept på färsk pasta med grillade grönsaker. Nykokt pasta i grädd- och ostsås får smak av primörer och murklor. Får du inte tag på murklor kan de ersättas med skogschampinjoner.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g färsk pasta
2 vitlöksklyftor
1,5 dl vispgrädde
0,5 tsk vitt vin torrt 
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 dl parmesanost riven

Grönsaker:

25 g toppmurklor torkade  eller 200 g färska
250 g grön sparris
1 zucchini
1 knippa salladslök
1 msk olivolja
1 tsk salt + 0,5 tsk
1 msk smör

Garnering:

parmesanost riven 

40 minuter

Färsk pasta med grillade grönsaker – gör så här:

  1. Grönsaker: Lägg de torkade murklorna i kallt vatten ca 15 min. Ansa de färska. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Ansa och halvera zucchinin. Skär den i halvmånar. Ansa och skär salladslöken i ca 5 cm långa bitar. Blanda grönsakerna med olja och 1 tsk salt.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en kastrull och tillsätt grädde, vin, salt och peppar. Låt såsen koka utan lock ca 5 min.
  3. Grilla grönsakerna runt om på utegrill eller i grillpanna ca 5 min. Stek murklorna i smör i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Vänd ner pastan i såsen och tillsätt kokvatten och ost.
  5. Fördela pastan i tallrikar och toppa med grillade grönsaker och murklor. Garnera med parmesanost.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego

Bonniers vegetariska kokbok – ett måste i alla hem ❤️

bonniers_vegetariska_kokbok