Recept på färsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskräm. Hackade dillstjälkar smaksätter färsen, dillvipporna blandas i en kall sås.

För 4 personer

Ingredienser

500 g nötfärs eller kalvfärs
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt + 2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 knippa dill
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
0,5 gurka

Tillbehör:

700 g potatisar

Färsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskräm

 

1. Koka potatisen mjuk. Blanda färsen med ägg, 3 msk creme fraiche, 1 tsk salt och peppar. Hacka dillstjälkarna, blanda i färsen. Forma till ca 15 små biffar.
2. Stek biffarna i omgångar 2–3 min per sida tills de fått vacker färg. Lägg dem i pannan och efterstek under lock på svag värme ca 5 min.
3. Blanda resten av creme fraichen med hackad dill, pressad vitlök och 2 krm salt. Skär gurkan i stavar.
4. Servera biffarna med dillkräm, gurkstavar och potatis.