Färsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskräm

Recept på färsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskräm. Hackade dillstjälkar smaksätter färsen, dillvipporna blandas i en kall sås.

Färsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskräm

 

1. Koka potatisen mjuk. Blanda färsen med ägg, 3 msk creme fraiche, 1 tsk salt och peppar. Hacka dillstjälkarna, blanda i färsen. Forma till ca 15 små biffar.
2. Stek biffarna i omgångar 2–3 min per sida tills de fått vacker färg. Lägg dem i pannan och efterstek under lock på svag värme ca 5 min.
3. Blanda resten av creme fraichen med hackad dill, pressad vitlök och 2 krm salt. Skär gurkan i stavar.
4. Servera biffarna med dillkräm, gurkstavar och potatis.

Recept från