Färsbiffar med citron. Serveras med spenatcouscous.

För 4 portioner

Ingredienser

3 dl kokt couscous, t ex Druvas Couscous large
1 gul lök
400 g nöt- eller lammfärs
1 ägg
1 citron
80 g babyspenat
2 msk flytande honung
3 msk russin
olivolja
salt + nymald svartpeppar

20 min

1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala och riv löken. Blanda färs, lök, ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 8 bullar.
3. Skrubba citronen i ljummet vatten. 
Riv skalet och pressa 3 msk saft.
4. Stek färsbullarna runt om i 1 msk olja 
3 min. Tillsätt citronskal och 2 msk vatten. Efterstek under lock 8 min.
5. Fräs spenaten i 1 msk olja 1 minut. Tillsätt den till couscousen.
6. Koka upp honung, citronsaft och 
2 msk vatten. Tillsätt russinen och sjud 1/2 min. Blanda med couscousen.

Fler recept med: Artikel, Övrigt