Färsbiffar med ostkräm och varm rödbets- och tomatsallad

Rödbetorna trivs med tomaterna i den ljumma salladen med färsbiffar och ost.

Färsbiffar med ostkräm och varm rödbets- och tomatsallad

  1. Blanda färsen med salt och svartpeppar. Forma färsen till avlånga biffar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek biffarna runt om på medelstark värme 5-8 minuter. Eller grilla dem. Stick i spetten.
  2. Blanda kesellan med citronrasp. Smaka av med salt.
  3. Skär rödbetorna och tomaterna i klyftor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rosmarinbladen i oljan 1 minut. Tillsätt vitlöken, oliverna, rödbets- och tomatklyftorna. Fräs under omrörning tills allt blir genomvarmt, ca 1 minut. Ringla över vinägern, salta och peppra.
  4. Servera biffarna med en klick kesellaröra och rödbetorna.

Recept från