Rödbetorna trivs med tomaterna i den ljumma salladen med färsbiffar och ost.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g nötfärs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 tsk olivolja
4 grillspett små

Röra:

50 g kesella
1 citron rivet skal (rasp)
0,5 krm salt

Rödbets- och tomatsallad:

4 rödbetor kokta (ca 300 g)
2 kvisttomater (150 g)
0,5 msk olivolja
2 msk rosmarinblad färska
1 vitlöksklyfta skalad och skivad
6 oliver svarta
1 msk balsamvinäger eller rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Till servering

200 g potatis kokt

Färsbiffar med ostkräm och varm rödbets- och tomatsallad

  1. Blanda färsen med salt och svartpeppar. Forma färsen till avlånga biffar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek biffarna runt om på medelstark värme 5-8 minuter. Eller grilla dem. Stick i spetten.
  2. Blanda kesellan med citronrasp. Smaka av med salt.
  3. Skär rödbetorna och tomaterna i klyftor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rosmarinbladen i oljan 1 minut. Tillsätt vitlöken, oliverna, rödbets- och tomatklyftorna. Fräs under omrörning tills allt blir genomvarmt, ca 1 minut. Ringla över vinägern, salta och peppra.
  4. Servera biffarna med en klick kesellaröra och rödbetorna.