Färsen ska arbetas väl för att biffarna ska hålla ihop. Lagalätt är en ny mejeriprodukt som är nästan som gräddmjölk men innehåller även stärkelse.

För 2 personer

Ingredienser

0,5 lök gul
1 morot liten
150 g nötfärs mager (10 % fett)
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1,5 dl lagalätt (Kelda 5%)
2 tsk smör
0,5 tsk soja
1 tsk honung
0,25 citron strimlat skal + pressad saft
2 msk gräslök hackad

Tillbehör

350 g potatis kokt
200 g grönsaker kokta

Färsbiffar med citron och gräslökssås

 

1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten.

2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl gräddmjölk till en jämn färs.

3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.

4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med soja, honung och citronsaft.

5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskal och gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker.