Färsbiff med fylld squash, gravade tomater och örtmajonnäs

En bra bjudrätt där det mesta går att förbereda. Squashen steks i ugnen strax innan gästerna kommer.

Färsbiff med fylld squash, gravade tomater och örtmajonnäs

 

1. Skala och finhacka löken. Hacka rödbetorna. Blanda färsen med lök, rödbetor, kapris, äggulor, senap, salt och peppar. Forma till 4 stora biffar.
2. Squash: Sätt ugnen på 200°. Skär squashen mitt itu och sedan på längden. Gröp ut fruktköttet och hacka det. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka mandeln. Tärna den färska tomaten. Strimla de soltorkade. Fräs squashinkråm, lök, vitlök, mandel och tomater i olja i en stekpanna ca 5 min.
3. Rosta brödet och riv det på rivjärn eller finhacka det. Blanda grönsaksfräset med brödet. Blanda i örterna och smaka av med salt.
4. Ställ squashbitarna i en ugnssäker form. Fyll dem med grönsaksfräs. Tilllaga mitt i ugnen 10-15 min.
5. Tärna eller halvera tomaterna. Blanda dem med salt och socker.
6. Blanda örter, vinäger, senap, äggulor och salt med mixerstav. Tillsätt oljan, lite i taget, och mixa till en tjock majonnäs.
7. Stek biffarna i olja i en stekpanna ca 6 min på varje sida. Servera med squash, tomater och örtmajonnäs. Garnera med färska örter.

Recept från